De leukste waterparken aan de Costa del Sol

Aan de Costa del Sol is het altijd lekker warm. In het najaar is het er zelden kouder dan 15 graden en in de zomer kan de temperatuur tot ruim boven de 30 graden uitstijgen. Als het zo warm is zoek je natuurlijk het liefst verkoeling in het water. Dit kan op één van de vele stranden in de buurt van Parque del Sol, maar je kan ook iets meer avontuur opzoeken. Denk eens aan een waterpark! Dat zullen je kinderen een fantastische verrassing vinden. Daar kunnen ze een dag lang plezier maken op hoge waterglijbanen, in snelle draaikolken en in spannende stroomversnellingen. Een geheid succes voor jong en oud!

Hieronder vind je de drie leukste waterparken in de buurt van Parque del Sol:

Aqualand Waterpark, Torremolinos

In Torremolinos vind je het grootste waterpark van de Costa del Sol. Aqualand Waterpark, op zo’n 30 kilometer afstand van Parque del Sol, biedt haar gasten maarliefst 25 spectaculaire glijbanen! 10 hiervan zijn geschikt voor volwassenen, terwijl de andere bedoeld zijn voor het jongere publiek. Met zijn 22 meter is de Kamikaze de hoogste glijbaan in het park. Durf jij hier vanaf?! Naast een overweldigend aanbod aan waterglijbanen biedt Aqualand ook nog eens verschillende waterspeeltuinen en zwembaden, een enorme jacuzzi en een prachtige tuin om in te relaxen. Tot slot is er de Kidsworld, een aparte speelruimte waar allerkleinsten ongestoord en veilig kunnen spelen. Je leeftijd is niet belangrijk bij Aqualand Waterpark in Torremolinos; hier beleef je gegarandeerd een onvergetelijke dag in het water.

De openingstijden van Aqualand Waterpark
  • Mei, juni, september en oktober: 11.00 - 18.00 uur
  • Juli en augustus: 11.00 - 19.00 uur

Aquamijas Waterpark, Mijas

Aan de rand van Fuengirola, op nog geen kwartiertje rijden van Parque del Sol, vind je Aquamijas Waterpark. Dit park beschikt over een groot aanbod aan speelbaden, water glijbanen, golfslagbaden en jacuzzi's. De baden zijn speciaal ingericht voor het jongere publiek, met lekker veel speeltoestellen in de vorm van dieren en dinosaurussen. Ouders met kinderen kunnen zich hier makkelijk een hele dag vermaken. Naast allerlei activiteiten in het water vind je er ook een minigolfbaan, meerdere sportvelden, een klimmuur en verschillende winkels en bars. Tot slot zijn er door het hele park heen zonnevelden aangelegd, zodat je nooit ver hoeft te lopen om met een boek in het zonnetje te kunnen neerploffen.

Aquamijas Waterpark werkt met speciale prijzen en kortingen voor gezinnen die opzoek zijn naar een leuke dag uit voor het hele gezin.

De openingstijden van Aquamijas Waterpark
  • Tussen 15 april en 31 mei, en tussen 9 september en 27 september: 10.30 - 17.30 uur
  • Juni en tussen 1 september en 9 september: 10.30 - 18.00 uur
  • Juli en augustus: 10.30 - 19.00 uur

Costa Waterpark, Fuengirola

Costa Waterpark ligt in Fuengirola, op een kleine 15 kilometer van Parque del Sol. Dit is geen traditioneel waterpark zoals de andere twee parken die hierboven beschreven staan. Costa waterpark ligt namelijk op zee! Het is dan ook meer een waterspeeltuin dan een waterpark. Bij het strand van Fuengirola wordt elke zomer een enorme drijvende hindernisbaan opgeblazen. In totaal is deze wel 70 meter lang! En wat een speelplezier levert dat op! Je kan er van obstakel naar obstakel rennen, van verschillende glijbanen af, van de springplank duiken en lekker dobberen op de drijvende donuts die je er kan huren. Verder zijn er gedeeltes waar je heerlijk tot rust kan komen met het zonnetje op je gezicht.

Costa Waterpark is dagelijks geopend in de maanden juni tot september, van 11.00 tot 20.00 uur.

 

Om van al deze waterparken te kunnen genieten heb je natuurlijk een unieke plek nodig om te overnachten: een uitvalsbasis vanwaaruit je de prachtige Costa kunt gaan verkennen, en waar je 's avonds lekker kunt uitrusten. Ben jij benieuwd naar de overnachtingsmogelijkheden aan de Costa del Sol? 

Bekijk dan hieronder onze Casa's!