Onze favoriete dierenparken aan de Costa del Sol

Een dagje naar de dierentuin is steevast één van de favoriete uitjes van onze kinderen. Dat snappen we maar al te goed! Wat is er nou spannender dan wilde dieren van dichtbij bekijken? Die kans krijgen ze niet iedere dag! Neem ze daarom mee naar één van de vele dierenparken aan de Costa del Sol. Daar kunnen ze zich een hele dag vergapen aan hun favoriete dieren. Er is voor ieder wat wils: dierentuinen met gorilla’s en tijgers, aquariums met haaien en dolfijnen, en zelfs een heus safaripark waar je de dieren in hun natuurlijke habitat tegenkomt. Waar kiezen jullie voor bij het volgende familieuitje? Wij hebben onze top 5 voor je op een rijtje gezet. 

Bioparc, Fuengirola

Bioparc Fuengirola is een bijzondere dierentuin. Het ligt op de plek van de oude Fuengirola Zoo en werd in de jaren 90 compleet gerenoveerd, met extra aandacht voor het welzijn van de dieren. Het resultaat is een prachtig tropisch park dat je meeneemt naar de diepe jungles van Madagascar, Zuidoost-Azië en Centraal-Afrika. En dat op nog geen 15 kilometer bij Parque del Sol vandaan! Je vindt er tijgers, gorilla’s en reptielen, en kan er kennismaken met een lemur familie! De aandacht voor het welzijn van de dieren zie je terug in het belangrijkste kenmerk van Bioparc: het fokprogramma voor bedreigde diersoorten. Het doel van het park is om het bewustzijn van hun gasten te vergroten door ze kennis te laten maken met prachtige maar bedreigde diersoorten. Dat lijkt ons een missie die het ondersteunen waard is! Neem je kinderen hier daarom mee naartoe voor een leuke én leerzame dag.  

Sea Life Aquarium, Benalmádena

Het Benalmádena Sea Life Aquarium ligt zo'n 30 kilometer bij Parque del Sol vandaan. Hier kan je van dichtbij kennismaken met alle wonderen die de onderwaterwereld ons te bieden heeft. Haaien, krabben en octopussen; noem ze maar op! Je dan bijna geen zeedier bedenken dat hier niet te vinden is. De meest onvergetelijke ervaring is het wandelen door de lange onderwatertunnel. Geniet van de rustgevende blauwe kleur terwijl er honderden vissen voor je, naast je en over je heen zwemmen. Naast kijken en bewonderen kan je ook zelf allerlei dingen doen. In de verschillende interactieve zones leer je vanalles over het leven van de dieren die je ziet. Bovendien kan je meehelpen met het voeden van de vissen. Wie wil dat nou niet?! Let wel, sommige dieren worden alleen op bepaalde dagen gevoed. Kijk voor meer informatie en voor openingstijden op de website.

Selwo Marina, Benalmádena

Selwo Marina in het enige dolfinarium aan de Costa del Sol. Dit kleine maritieme park, op nog geen half uurtje rijden van Parque del Sol, bestaat uit vijf verschillende zones, elk met haar eigen dier- en plantensoorten. Zo heb je er de Caribische eilanden, waar je dolfijnen en zeeleeuwen vindt, de Amazone, met allerlei tropische vissen en reptielen, en de Ice Islands, waar wel vier verschillende pinguin soorten rondlopen. Naast waterdieren vind je er ook verschillende tropische vogels, zoals ara’s en flamingo’s. Net als bij Bioparc Fuengirola staan dierenwelzijn en natuurbehoud hier centraal. Door middel van ontdekken, leren en plezier maken wil het park het bewustzijn van haar gasten vergroten. Naast shows met dolfijnen en zeeleeuwen zijn er veel educatieve presentaties, en zijn er mogelijkheden om dieren te voeren en zelfs om met ze te zwemmen! Een interactieve dag met jouw favoriete zeedieren, klinkt dat niet fantastisch?        

Selwo Aventura, Estepona

Selwo Aventura is het broertje van Selwo Marina. Waar de Marina afdeling zich vooral richt op het ontdekken van de wonderbaarlijke onderwaterwereld, is Aventura het park voor de landdieren. Ook dit park is opgedeeld in verschillende zones, drie deze keer. In Nature’s Gateway vind je tropische dieren, zoals cheeta's en gazelles; de Central Village is het domein van het grote wild als leeuwen en olifanten, en in de Birds Canyon kan je ibissen en kraanvogels bewonderen, maar ook otters en lynxen spotten. Naast dieren kijken kun je bij Selwo Aventura ook het avontuur opzoeken bij één van de vele activiteiten die worden aangeboden. Beoefen je boogschietkunsten, geniet van het uitzicht vanuit één van de hoge hangbruggen, of ga voor een adrenalinekick op de Ziwa Zipline, die je over het Grote Meer voert. Selwo Aventura is absoluut één van de toppers op dit lijstje! Een echte safari-ervaring op een half uur van je vakantiehuis, wie wil dat nou niet?   

Jardin de las Aguilas, Benalmádena

Op de top van Mount Calamorro (700m) ligt de Jardín de las Aguilas; de Tuin der Adelaars. In dit roofvogelreservaat kan je genieten van allerlei shows; van duikvluchten tot jachtpartijen. Je vindt er wel 160 verschillende soorten, waaronder indrukwekkende adelaars, gieren en valken. Je kan de bergtop op twee manieren bereiken; te voet of met de kabelbaan. Die tweede optie is natuurlijk veel leuker! De kabelbaan start vanaf de parkeerplaats van pretpark Tivoli World in Benalmádena. Na een rit van 15 minuten kom je aan bij het reservaat. Naast de vogelshows kan je hier ook nog eens genieten van het adembenemende uitzicht. Op heldere dagen kan je zelfs de Afrikaanse kust zien liggen! Het is ook mogelijk om vanaf de top terug te wandelen naar de stad. Dit is een flinke wandeling, maar op die manier kan je nog net iets langer van het uitzicht genieten. En geloof ons, dat is het waard!

De Costa del Sol heeft zo veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Er zijn allerlei leuke activiteiten te doen en veel mooie steden om te bezoeken. Deze zes dierenparken zijn nog maar een kleine greep uit het aanbod. De regio is dan ook ideaal voor een gezinsvakantie! Heb jij nu ook zo’n zin in een reis naar dit mooie stukje Spanje? 

Bekijk dan hier ons aanbod vakantiehuizen