Reizen naar Parque del Sol

Parque del Sol ligt in de Spaanse provincie Andalusië, aan de Costa del Sol. Dit is één van de meest populaire vakantiebestemmingen binnen Europa en het is dan ook niet lastig om er te komen. Zuid-Spanje is vanuit Nederland het makkelijkst te bereiken met het vliegtuig. Dagelijks vliegen verschillende aanbieders af en aan vanaf het vliegveld van Málaga. Aeropuerto de Málaga is het grootste vliegveld aan de Costa del Sol, en het dichtst bij Parque del Sol. Het park is ongeveer een half uurtje rijden vanaf het vliegveld.

Omdat de Costa del Sol zo’n bekende vakantiebestemming is zijn er talloze maatschappijen om mee te vliegen. Transavia, Ryanair en EasyJet zijn over het algemeen de goedkoopste, maar ook KLM biedt dagelijkse vluchten vanuit Amsterdam aan. Naast Amsterdam vliegt Transavia ook dagelijks vanaf Eindhoven Airport en vanaf Rotterdam The Hague Airport. Tot slot zijn er twee keer in de week vluchten vanuit Bremen en Antwerpen. Deze zijn gemiddeld iets prijziger dan de vluchten vanuit Nederlandse luchthavens.

De prijzen van vliegtickets zullen erg verschillen afhankelijk van het vliegveld waar je vanaf vliegt, de maatschappij die je kiest en de periode waarin je op vakantie gaat. In de maanden juli en augustus betaal je zo’n €200 - €300 voor een retourticket, waarbij Eindhoven en Amsterdam het goedkoopst zijn en Rotterdam vaak iets duurder is. In het najaar zul je zien dat de prijzen flink zakken. Als je in de herfstvakantie boekt betaal je gemiddeld nog geen €100 voor een retourtje.

Een vlucht vanuit Nederland naar Málaga duurt ongeveer tweeëneenhalf tot drie uur. Vanaf het vliegveld is het vervolgens een klein half uurtje rijden tot aan Parque del Sol. Dit kun je het beste met de auto doen. Op het vliegveld zijn verschillende partijen die huurautos aanbieden. Hertz en Sixt zijn hier de bekendste van. Een auto huren vinden wij het makkelijkst: op die manier ben je lekker flexibel tijdens je vakantie. Als je liever geen auto huurt kun je Parque del Sol ook bereiken met een taxi. Een ritje met de taxi kost ongeveer €60.

Routebeschrijving

Als je zelf een auto huurt is de route vanaf het vliegveld tot aan Parque del Sol als volgt: sla vanaf het vliegveld de Av. de Velázquez/N-340/MA21 op en houd deze weg ongeveer drie kilometer aan. Na drie kilometer bereik je aan de rechterkant de afslag Benalmádena/Algeciras. Neem de afslag en voeg in op de AP-7. Houd deze weg zo’n dertig kilometer aan, tot aan afslag 200 naar Calahonda. Neem deze afslag en volg de Arrieta de Finca Calahonda naar de Av. de España. Je vindt Parque del Sol na ongeveer één kilometer aan de linkerkant.

 

Bekijk hier al onze casa's

 

Voor vragen en meer informatie kan je altijd contact met ons opnemen per e-mail of via de telefoon.